Verzekeringen

Verzeker uw fiets vandaag nog!

ENRA heeft twee verzekeringspakketten voor uw fiets en E-bike: ENRA Optimaal Diefstal en ENRA Optimaal Casco. Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert.

ENRA Optimaal Diefstal verzekering

Met ENRA Optimaal Diefstal bent u verzekerd tegen diefstal van uw hele fiets. Maar ook als er onderdelen van uw fiets gestolen worden (zoals bijvoorbeeld uw accu) is dit verzekerd. .

Er vindt geen afschrijving plaats op de fiets gedurende de verzekerde periode. Of uw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed.

ENRA Optimaal Casco verzekering

Kiest u voor ENRA Optimaal Casco? Dan bent u verzekerd tegen diefstal én schade. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én ENRA Pechhulp Europa zijn standaard inbegrepen bij deze verzekering.

ENRA Pechhulp Europa

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald (samen met uw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit.

Onze pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar het is een strandingsdienst. ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Wilt u gebruik maken van onze Pechhulp? Kiest u dan voor de ENRA Optimaal Cascoverzekering. Hier is ENRA Pechhulp standaard meeverzekerd.

AFSCHRIJVING OP DE ACCU EN HET EIGEN RISICO

Afschrijving accu bij de Optimaal dekking

Bij diefstal van de accu, of schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

Eigen risico bij de Optimaal dekking

Bij de diefstal van uw hele fiets geldt er geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 35 per schade.


VERHAALSRECHTSBIJSTAND BIJ OPTIMAAL CASCO

Een vast onderdeel van de Optimaal Cascoverzekering is de verhaalsrechtsbijstandverzekering. In de voorwaarden staat de dekking als volgt omschreven.

Rechtsbijstand wordt verleend, als een verzekerde:

  • In het kader van een verkeersongeval waarbij de fiets betrokken was, aanspraken op schadevergoeding jegens wettelijk aansprakelijke derden wil doen gelden, zo nodig in rechte aanhangig wil maken en de ter zake geboden maatregelen wil doen nemen
  • in het kader van een verkeersongeval waarbij de fiets betrokken was, zich wil laten bijstaan in een tegen hem gerichte strafvervolging, bij het onderzoek daarvan en ter zake van alle in verband daarmee tegen hem genomen maatregelen
  • zijn belangen wil doen behartigen, indien deze zouden kunnen worden geschaad door overheidsmaatregelen in het kader van het verkeers(straf)recht, zoals inbeslagneming van de verzekerde fiets

Welk bedrag maximaal verzekerd is, kunt u lezen in de voorwaarden verhaalsrechtsbijstandverzekering.


ONGEVALLEN OPZITTENDENVERZEKERING BIJ OPTIMAAL CASCO

Bij de Optimaal Cascoverzekering is altijd een ongevallen opzittendenverzekering meeverzekerd.


Lees hier de algemene voorwaarden

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.